Край пазара в Благоевград ще се изгради и зона за отдих

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Работен устройствен план ще се изготви за цялостната промяна на облика на кооперативния пазар в Благоевград. Преди месец и половина Министерският съвет отпусна половин милион лева за разширяване и покриване на откритото тържище в областния център на Пиринско. Идейните проекти предвиждат оформяне на съвсем нова визия на района, която ще обхване и двата бряга на река Бистрица, а не само този, където в момента е откритият кооперативен пазар. Предвижда се и изграждането на красива зона за отдих на жителите и гостите на града.

„Ще започнем още в началото на следващата година с проектиране на цялото пространство, включително и облагородяване на пространството на отсрещната страна на реката, където съм разпоредил събаряне на временните обекти, за да се направи градинка с обществена тоалетна”, коментира кметът Илко Стоянов. Той е категоричен, че няма да взима еднолични решения.

Проектирането на цялото пространство ще се възложи чрез поръчка на специалисти и ще се представи за одобрение на обществеността. Градоначалникът смята, че за района трябва да има цялостна визия, а не да се правят нещата „на парче“. Искам да има ясна концепция за района, която да е свързана с цялостното развитие на града. Сумата от 500 000 лв. е крайно недостатъчна, но проектът ще се реализира на етапи, като за всеки от тях ще се търси допълнително финансиране.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини