Градят параклис край село Дъбница и по празниците

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Само преди ден бе монтирана дограмата на купола на параклиса, който се строи край гърменското село Дъбница. Тя е дарена и монтирана от частна фирма, която даде своята лепта за богоугодното дело. Няколко дни по-рано бяха измайсторени и мозайките от двете страни на входа на молитвения дом. Християните от Дъбница бавно, но сигурно вдигат храма, който е на мястото на старо и свято оброчище. Параклисът ще носи името на свети Архангел Михаил. Градежът му започна през май миналата година. Тогава водосветът води Неврокопският митрополит Серафим. Предстои да се измаже сградата, а на по-късен етап ще се изографиса.

Местните християни с много вяра работят за довършването на храма, който е с площ от около 25 квадратни метра. Средствата се събират от дарения на частни лица и на фирми. В Дъбница има православна църква, която също е кръстена на свети Архангел Михаил. Вдигната е през 1938 година, като я е осветил тогавашният митрополит Борис.

С божията помощ местните хора се надяват догодина параклисът да отвори врати за миряни. Това зависи от кампанията за набиране на средства. Но никой не бърза, Господ знае кога ще стане, казват жители на Дъбница.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини