Борисов: Българинът се видя с пари вече. Обича да пътува

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Премиерът Бойко Борисов анализира сложната пътнотранспортна обстановка в страната по време на посещението си във Варна.

"Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания? От скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка", каза министър-председателят докато разглеждаше строителството на нов православен храм, пише OFF News.bg.

Премиерът коментира и насрочения за днес протест срещу мигрантите в Харманли. Според него държавата прави всичко възможно хората да са спокойни по отношение на мигрантите.

"Протестът на хората е основателен. Бежанският център от такъв от отворен тип ще стане затворен", посочи Борисов.

По думите на Борисов случващото се в Харманли е доказателство за това, че с право е алармирал за проблеми с мигрантите.

Организаторите на протеста настояват за по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на хладно оръжие и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града.

Тези мерки вече са факт от началото на седмицата, а причината държавата да затегне контрола върху бежанците дойде именно от Харманли след масов бой между самите бежанци в лагера, който завърши с трима пострадали чужденци и една счупена полицейска патрулка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини