Магьосникът от Сараево Дино Мерлин остави без дъх Банско

Снимки: ИлинденПрес
Снимки: ИлинденПрес

Босненският изпълнител Дино Мерлин снощи доказа, че е най-голямата музикална звезда на Балканите. Магьосникът от Сараево буквално взриви централния площад на Банско, който се оказа тесен да побере всички почитатели на песните му.

Музикантът излезе на сцената точно в 21 часа и през следващите два часа остави без дъх публиката. Той представи, както най-популярните и обичани класики от своя репертоар, така и парчета от последния си албум “Hotel Nacional”.

С вируозните си изпълнения той завладя присъстващите на площада и накара хиляди хора да запеят в един глас вечните му хитове.

Кулминацията на двучасовия концерт бе изпълнението на любимата на няколко поколения българи песен "Йорговани", представена в нов, модерен аранжимент. Именно тук звездата от Босна заблестя с цялата си балканска мощ и показа, че за хубавата музика граници няма.

Със спектакъла, който подари на Банско, Дино Мерлин доказа, че е музикант от класа, който не може да бъде поставян в клишета, защото смело експериментира и обича музиката от сърце.

Мерлин е автор на първия официален химн на Босна и Херцеговина след нейното отделяне от Югославия през 1992 г. Той е единственият изпълнител, запълнил капацитета на стадиона в Сараево четири пъти – през 2000 г., 2004 г., 2008 г. и 2015 г. Тези спектакли се считат за едни от най-значимите следвоенни музикални събития на територията на бивша Югославия.

Албумът му “Hotel Nacional” достигна осмо място при най-продаваните албуми в света в категория “World Albums” на престижния сайт “Billboard”. Концертите му в Европа и Северна Америка чупят рекорди, има повече от 700 000 последователи във Фейсбук и над 25 милиона прегледа на клипове.

Организатор на снощния концерт на Дино Мерлин в града под Тодорка бе организиран от Община Банско. Двучасовият спектакъл доказа, че град Банско вече наистина се е превърнал не само в модерен зимен курорт, но и в истински фестивален център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини