Община Сандански отпусна стипендии на даровити деца и подкрепи медици стажанти

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, община Сандански подкрепи седем талантливи и даровити деца по  Програма за мерките за подпомагане и закрила на деца и ученици с изявени дарби, която бе приета с Решение на Общински съвет – Сандански.

Отпуснатите едногодишни стипендии се осигуряват от общинския бюджет на деца и ученици с изявени дарби, класирани на първо, второ или трето място на национални или международни конкурси, чрез осигуряване на финансово подпомагане и стимулиране на изявите им в областта на науката, спорта или изкуството.

Чрез Общински фонд за осигуряване и подкрепа на професионалното развитие на кадри в МБАЛ „Югозападна болница“ бе преведена и втората част от сумата за отпускане на ежемесечни стипендии за обучение на студенти по медицина, специализанти и студенти по специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“ и „Рехабилитатор“.

Създаването на общинския здравен фонд, от който се отпускат стипендии за студенти медици, желаещи да останат на работа в общинското лечебно заведение, е изключително важен за здравеопазването в региона и е един от начините за обезпечаването с кадри на МБАЛ „Югозападна болница“. 

Изпълнението на Програмата за стимулиране на даровити деца и Общинския здравен фонд са част от местната политика за насърчаване на таланта на децата на Сандански и развитие на здравеопазването в региона, мотивирайки бъдещите медици да останат да работят в МБАЛ „Югозападна болница“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини