Община Сатовча на крак, дъждовете събориха мостове, подпорни стени, активираха свлачища

Снимки: Община Сатовча
Снимки: Община Сатовча

Тежка е ситуацията и в община Сатовча в резултат на проливните дъждове в последните два дни. Заради многото проблеми в резултат на пороите кметът Арбен Мименов издаде заповед тази сутрин всички служители на Общината да са на работа, както и кметовете и кметските наместници.

Пороите отнесоха улици в четири села на Подгорието

„Щетите са огромни вследствие на валежите. Има паднали мостове, съборени подпорни стени, активирани свлачища. Една стара и неоитаема в момента къща е рухнала в село Ваклиново. Всички сме на крак, за да отстраняваме поетапно пролемите в населените места. Цялата ни служена техника е в действие, наели сме и частна техника, за да разчистваме”, каза за Илинден Прес кметът Мименов.

Куп щети в Пиринския край след пороите - свлачища, струтища, 8 гърменски села са без вода

Без ток е село Долен, ниско е напрежението в село Годешево, където не работят електроуредите на местните жители заради авария.     

Добрата новина е, че няма пострадали хора при пороите. Няма и напълно блокирани пътища, но по много от тях има свлечена кална и земна маса, която тепърва ще се разчиства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини