Пороите отнесоха улици в четири села на Подгорието

Снимки: Кирил Стоянов
Снимки: Кирил Стоянов

Сериозни материални щети предизвикаха пороите в четири от селата в Подгорието – Самуилово, Коларово, Камена и Габрене. Там са отнесени цели улици, тъй като те не са асфалтирани, а са покрити с пясък и камъни. Огромни водни вълни са връхлетели в населените места от планина Беласица и са съсипали улици, наводнили са къщи, отнесли са и автомобили. Няма пострадали хора. 

В Петричко дъждовете направиха непроходими редица пътища

„Дни преди пороите почистихме всички канавки и шахти, както и деретата. Проблемът е, че за някои деретата са сметища. Дойде много вода, просто нямаше как да се реагира. Най-лошото е, че почти села в Подгорието сме с неасфалтирани улици. Като има много дъждове, то водата понася камъните и пясъкът по тях и става страшно”, каза днес кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов. Предстои да се направи оглед на щетите от представители на Община Петрич.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини