АУБ пак е най-рейтинговият университет у нас

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

В годината на своя 30-и юбилей Американският университет в България (АУБ) отново зае челните места във всички пет направления, по които се оценява от Рейтинговата система на висшите училища в България на Министерството на образованието и науката. За 2021 г. висшето училище се класира на първо място в специалносттаАдминистрация и управление“, дели първото място със Софийския университет в специалността „Обществени комуникации и информационни науки“ и заема второто място в направленията „Политически науки“, „Икономика“ и „Информатика и компютърни науки“. Показателите на АУБ са особено значими на фона на кризисните процеси във висшето образование, породени от продължаващата пандемична ситуация, и са недвусмислен знак за адаптивност и за търсенето на нови, ефективни модели на работа.

„АУБ е удивително място, което уверено се движи по ръба между традицията и иновацията. В сърцето на нашето обучение е студентът, който получава най-доброто чрез американската система liberal arts. И това е непоклатима традиция“, посочва президентът на АУБ Дейвид Еванс. „Традиция е вече 30 години да възпитаваме визионери, бизнес и обществени лидери в региона. Традиция е да пазим и развиваме нашата забележителна общност в десетки страни по света. Здравната криза обаче разкри и нещо ново за нас – способността да се адаптираме много бързо, да градим нови модели. Хибридно, дистанционно, присъствено – полагаме основите на нов стил на общуване със и между студентите и сме решени те винаги да получават от нас възможно най-доброто и перспективно образование. Рейтинът сочи, че сме се справили.“

Според класацията в четири от специалностите – „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“ – висшето училище заема водеща позиция по показателите „Най-високи доходи“ и „Най-ниско ниво на безработица“. В категория „Престиж“ АУБ заема първото място в 4 от 5 професионални области, а за специалността „Информатика и компютърни науки“ е на второ място. Университетът заема първо място във всички области по показателите, които отчитат учебната среда и социално-битовите и административните услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини