След добра игра, пропуски и профукана дузпа „Пирин” загуби от ЦСКА 1948 с 0:1

Снимка: ФК
Снимка: ФК "Пирин", архив

Незаслужено, поне с оглед на играта, „Пирин”- Благоевград загуби като гост от ФК ЦСКА 1948 с 0:1 в двубой от междинния 17-ти кръг от Първа лига. За това спомогнаха пропуските на благоевградчани, връх на които бе и изтървана дузпа, както и някои спорни съдийски отсъждания. Затова „орлетата” трябва да съжаляват, че не си тръгнаха с поне точка от срещата.

Селекцията на Уорън Фийни можеше да поведе в 8-ата минута. Ветеранът Петър Занев се пусна по десния фланг, след което центрира много прецизно за Мохамед Брахими, който разочарова със своите действия, след като от няколко метра, прати топката с глава над горната греда. Последва странно съдийско отсъждане в 20-ата минута. Брахими демонстрира скоростна техника и влезе в наказателното поле, където коляното му се пресрещна с това на Пиргов. Ситуацията по-скоро приличаше на дузпа в полза на гостите, ала незнайно защо реферът Гинчев отсъди фаул за домакините. Съдията отказа и консултация с ВАР. Пак Брахими в 22-ата минута сътвори втория си голям пропуск от началото на двубоя. Късметът обърна гръ на благоевградчани и в 38-ата минута. Тогава Брахими сложи край на пропуските си с красиво попадение, което падна след негово добро двойно подаване с Юлиян Попев. Радостта на „орлетата” бе кратка, тъй като преглеждане с ВАР показа, че авторът на асистенцията се намира в положение на много тънка засада.

Напук на логиката Ангел Бастунов получи подаване в наказателното поле на „Пирин”, Николай Бодуров закъсня и го събори на земята. Арбитърът отсъди дузпа за "червените". Ивайло Чочев  хладнокръвно прати Хенгелман в обратния ъгъл и откри резултата - 1:0.

„Пирин” имаше прекрасен шанс да изравни резултата в 68-ата минута. Лазар Марин удари без топка Станислав Манолев и главният арбитър прецени, че това е достатъчен довод за дузпа. С отговорната задача се зае потърпевшият, който непривично за сериозния си опит изпълни доста слабо, позволявайки на Даниел Наумов да спаси удара му, който е лек и насочен съвсем леко встрани от обсега на стража. Да края на мача двата тима направиха по един пропуск и в крайна сметка „Пирин” загуби. В следващия кръг благоевградчани приемат на своя стадион столичния гранд ЦСКА.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини