Загиват ли емблематичните борси за коли втора употреба край Дупница?

Снимка: Kmeta.bg
Снимка: Kmeta.bg

"Фалити със сигурност ще има. По-трудно положение търговците не сме имали."

Това заяви пред БНТ днес Георги Грозданов - един от търговците на коли втора употреба от "култовите" автокъщи, пръснати край Дупница. Бизнесът им страда, а причината е дефицит на стока.

Автотърговци дават пример, че само в Италия (любима дестинация за импорт към България, б.р.) са скочили с 30 % цените на автомобилите втора употреба. А на пазара там се предлагари такива, които... търговецът - по собствените му думи - признава, че не би си купил. Скъпи и на много километри.

Стресът идва верижно и от производителите на нови МПС. В момента, ако желате да си купите кола от магазина, заявявате и чакате. Бавят се в световен план доставките на авточасти, разказват дилърите. Това удря по производителите и създава глад и за нови превозни средства."Коли няма. Изкуствено са завишиха цените - както в Европа, и в България непосредствено", казва пред общетвената телевизия Грозданов.

По думите му все пак "купувачи винаги има". Търговците признават, че се разбрали, ако могат, да не вдигат цените. Но затова пък правят по-малки отстъпки.

Търсенето в момента е най-вече за по-малки автомобили, но с по-нова година и по-добър евростандарт.

Макар да имало някакво търсене, България се нарежда сред последните места в Европа по търговия с хибриди и електромобили втора ръка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини