Скребатно чака скъп гост, покани Бойко Рашков на храмовия празник

Скребатно чака скъп гост, покани Бойко Рашков на храмовия празник

Специална покана отправиха към вътрешния министър Бойко Рашков организаторите на храмовия празник на цървата „Света Параскева” в гърменското село Скребатно. Празникът на храма е в четвъртък, 14-и октомври. Бойко Рашков е роден в съседното село Огняново, но корените му са от Скребатно. В последните години той не е посещавал селото, тъй като няма роднини тук, твърдят местни хора.

„Поканили сме областния управител на Благоевград – Николай Шушков, а чрез него и вътрешния министър. Надяваме се да успее да дойде и да види родния си край”, каза днес отец Тодор, който ще отслужи в празничния ден заедно с Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим тържествена света литургия. След това ще бъде отслужен водосвет и раздаден курбан на миряните.       

Храмът в Скребатно е построен през 1835 година. В архитектурно отношение представлява типичната за епохата трикорабна псевдобазилика с женска църква. През 70-те години на XX век е пристроена камбанария. Преди няколко години бе направен основен ремонт на църквата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини