Днес в ГХГ ще бъде топло, уютно и малко фентъзи заради "Нестинарски танц"

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Днес в Градска художествена галерия - Благоевград ще бъде топло и уютно и ... малко фентъзи. В залата, ставала свидетел на какви ли не сюжети, сега ще имате възможност да се пренесете във времената на братята боляри Асен и Петър.

В 18.30 часа там ще бъде представен "Нестинарски танц".

"Нестинарски танц" е фентъзи роман, написан от 12 млади български автори. Повествованието ще потопи читателите в магията на нестинарството и ще ги върн в епохата на търновските боляри. 

Първоначално  "Нестинарски танц" стартира като радио роман по БНР - Програма "Христо Ботев" и се превръща в един от най-успешните и най-дълго задържали се радио романи в ефира на БНР, а след това излиза от печат хартиената му версия.

Романът е по идея на Таня Мир;

Съавтори: Александър Макелов, Богомил Добрев, Десислава Дюлгерян, Дилян Георгиев, Кръстю Мушкаров, Любомир Кючуков, Пламена Петрова, Светлин Къров, Снежана Ташева, Спасимир Тренчев и Цветелина Александрова, Таня Мир

Корицата е дело на Мира Дойчинова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини