От 7 до 20 октомври изплащат пенсиите и добавките от 120 лева

От 7 до 20 октомври изплащат пенсиите и добавките от 120 лева

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 7 и 20 октомври. Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева. Ще я получат около 2 080 000 пенсионери, съобщиха от НОИ.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, осигурени с актуализацията на Бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2021 г.

Изплащането на сумите по пощите ще бъде извършено в график, обявен предварително във всяка една от тях. Преводите на октомврийските пенсии, превеждани по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври 2021 г.

Освен за октомври, изплащане на допълнителна сума към пенсиите е предвидено да има и през ноември и декември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини