Ангел Кунчев: Няма основание за въвеждане на локдаун!

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Няма основание да минаваме към следващ етап на въвеждане на противоепидемични мерки. 14-дневната заболеваемост се движи средно за страната в рамките на 320 – 330 на 100 хил. души население. Не може да се говори за предстоящ локдаун. Думите на Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев са цитирани на фейсбук страницата на МЗ.

В продължение на седмица – две имаше известно задържане на броя на новодиагностицираните с COVID-19 лица. Към днешна дата отчитаме увеличаване на новите случаи, особено в някои области. Там може да се мисли за въвеждане на локални мерки.

България не е изключение. В четвъртата вълна на пандемията сме – тя обхваща сега Централна и Източна Европа.

Очаквам през октомври всички балкански страни да достигнат пиковите стойности на разпространение на COVID-19 за тази вълна.

От май до септември процентът на починалите ваксинирани е 0,7%. Това означава, че ваксините вършат своята работа.

Не може да се говори за ваксинален пробив, когато имаме предвид процента на заразените ваксинирани, защото много от тези хора разбират, че са положителни за вируса, правейки си изследване, а не защото имат симптоми.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини