Първа копка правят утре за ремонта на пътя Катунци-Златолист

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Църквата „Свети Георги” в село Златолист е забележителна със старите си стенописи  и лечебната си сила. На това място е живяла Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.

Свещеното място е притегателно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки дотам.

С реализацията на важния инфраструктурен проект Община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

Първата копка, която ще даде начало на ремонтните дейности, ще бъде направена утре в 11:00 часа в началото на пътя в посока Златолист.

В момента Община Сандански провежда процедура по ЗОП за избор на изпълнител за ремонт на най-важния пътен участък за града - булевард „Европа“. При липса на обжалване и избор на изпълнител ще започнат ремонтните дейности на пътя.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини