113 години независима България!

113 години независима България!

Днес отбелязваме 113 години от независимостта на България. Един миг от историята ни, който поставя държавата ни на картата на Европа и света. Едно дело, което е еманация на въжделенията на българския народ за свобода и независимост.  

Чествания ще има в няколко града в страната. По традиция кулминацията на отбелязването на празника е във Велико Търново.

От 10.30 ч. на крепостта „Царевец“ президентът ще участва във военния ритуал по издигането на националното знаме и поднасянето на венци на Пирамидата на Независимостта. Румен Радев ще произнесе слово. 

След това ще се включи в шествие до паметника „Майка България“ в центъра на града. Очаква се на честванията да присъства и премиерът Стефан Янев. Независимостта на страната ни е обявена във Велико Търново, пред църквата „Свети 40 мъченици” в подножието на хълма Царевец.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини