6 пациенти в психодиспансера в Хърсово са с ковид

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

6 пациенти са установени вчера с положителни резултати за COVID-19 сред хоспитализираните лица на II-ро отделение в
„Център за психично здраве-Благоевград“ в село Горно Хърсово. От РЗИ е издадено предписание за затваряне на отделението за нови пациенти. 

Всички положителни за COVID-19 лица са изолирани в отделни помещения.  Трима от тях са с данни за пневмония и предстои тяхното превеждане в COVID отделението на СБАЛО-Благоевград. Останалите 24 пациента са без изявена клиника за COVID-19. Всички хоспитализирани пациенти, които са контактни на положителните, ще бъдат изписани след изтичане на карантинния срок от 10 дни, а положителните, които не развият симптоми - след 14 дни.

Новопостъпващите пациенти по спешност ще бъдат приемани в съседна отделна сграда в същото лечебното заведение в с. Горно Хърсово. Направена е пълна дезинфекция на цялото отделение. Епидемиологичното наблюдение над огнището продължава.

Преди седмица бяха установени положителни резултати за ковид и сред хоспитализираните в 1-во отделение на Центъра за психично здраве в Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини