Община Благоевград създава Фонд за подпомагане на умни и даровити деца

Снимка: Общински съвет
Снимка: Общински съвет

Общинският съвет в Благоевград отпусна еднократна финансова помощ от 3000 лева за едно умно дете, което ще следва в Софийския университет. 19-годишният Антонио ще може спокойно да покрие първите си разходи в столицата, където ще учи специалност "Софтуерно инженерство". 

Молбата за финансова подкрепа бе гласувана единодушно от местния парламент. На днешната сесия се роди и идеята, подкрепена от кмета Илко Стоянов, догодина Община Благоевград да учреди Фонд за подпомагане на умни и даровити деца. В момента от общинския бюджет се подпомагат единствено социално слаби граждани, както и такива, които имат нужда от лечение. Според градоначалника Илко Стоянов, е време Общината да започне да провежда политика и за подкрепа на точно такива деца.

Антонио е завършил средното си образование през изминалата учебна година в Природо – математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ - Благоевград с отличен успех. Тази година той ще бъде студент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност софтуерно инженерство. Приет е още в университетите: University of Manchester, University of Edinburgh, University of Bristol, University of Glasgow, но е избрал да остане в България. През изминалите 5 учебни години е награден с множество грамоти и медали от престижни състезания и олимпиади. 

Майката - Мария Славева Георгиева, която е социален работник, отглежда сама 19-годишния Антонио и 16-годишната Моника.

 

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини