Майка на студент в Софийския университет иска финансова помощ от ОбС-Благоевград

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на Мария Славева Георгиева ще разгледат утре общинските съветници. Тя е майка на две деца и ги отглежда сама - Антонио на 19 години и Моника на 16 години. Молбата ѝ бе разгледана на заседание на  Председателски съвет, като същата е свързана с искане на майката за отпускане на финансово подпомагане за сина ѝ, което е свързано с предстоящото му обучение.

Председателят Радослав Таско уточни, че има практика Общински съвет да се произнася за отпускане на еднократна помощ на нуждаещи се граждани, но случаят с Антонио е малко по-различен.

„Тук става въпрос, че майката се нуждае от финансова помощ, докато се уреди следването на детето в университет. Единодушно бе решението на Председателски съвет - да отпуснем такава финансова помощ и смятам, че Общински съвет трябва да има такава практика. Идеята е не само да се помага на крайно нуждаещи се хора, а да се даде възможност и за  подпомагаме на точно такива млади хора, които искат да учат и да останат в България. Искахме сумата, която утре ще се гласува, да бъде директно финансирана от бюджета на Общински съвет, от средствата, които се изплащат за възнаграждения на съветниците“,  информира Радослав Тасков.

Антонио е завършил средното си образование през изминалата учебна година в Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ - Благоевград с отличен успех. Тази година той ще бъде студент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност софтуерно инженерство. Приет е още в университетите: University of Manchester, University of Edinburgh, University of Bristol, University of Glasgow, но е избрал да остане в България. През изминалите 5 учебни години е награден с множество грамоти и медали от престижни състезания и олимпиади.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини