Над 100 мотоциклетисти от цяла България ще се състезават на пистата в Самуилово

Над 100 мотоциклетисти от цяла България ще се състезават на пистата в Самуилово

Огромен интерес проявявят най-добрите ни състезатели по мотокрос към надпреварата в петричкото село Самуилово. Състезанието „Гран При – Петрич 2021” ще се проведе на 2 и 3 октомври тази година на трасето в населеното място. Очакванията са над 100 мотоциклетисти да застанат на старта в търсене на победата. В началото на октомври няма други подобни състезания нито в страната, нито в чужбина. Затова погледът на родните състезатели ще е насочен към Самуилово, което разполага с най-добрата писта за мотокрос в целия Пирински край.

„Заради пандемията с коронавирус няма да дойдат чужденци. Но тук ще е цветът на родния мотоциклетизъм, което е показателно за развитието на този спорт в нашето село”, заяви кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

В момента продължава подготовката на трасето за мотокрос. Отрано започна подравняването и почистването на терена от камъни, както и дискуването /механична обработка/ на почвата.

Работници и трактори се трудят по трасето, което е с дължина 2,2 километра, и прилежащата му инфраструктура. Те са ангажирани с окосяването на стърнищата край трасето, тежка техника разчиства местата за паркиране на автомобили, които са общо около 10 дка за състезатели и 10 дка за публиката. Оформят се виражите, скоковете и другите елементи по трасето. Състезанието ще се проведе в няколко класа.

Първата подобна надпревара е проведена преди 52 години тук - в далечната 1969 година. Спортното събитие на мотополигон „Дени 518” ще събере хиляди зрители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини