Първо предупреждение, после глоби до 200 лева за дърва и боклуци по улици в Сатовча

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

В община Сатовча върви ударна уборка около началото на учебната година за освобождаване на улици и тротоари от най-различни материали и боклуци. Кметът Арбен Мименов издаде нарочна заповед за спазване на изискванията на Наредба №1 за опазване на обществения ред. Целта е да не се допуснат пътнотранспортни призшествия на територията на населените места, както и да се гарантира безопасността на учениците.

Общинският управник възложи на кметовете на кметства да организират освобождаването на тротоарните пространства и уличните платна от дърва за огрев, сушилни, оборски тор, строителни материали и други, които възпрепятстват нормалното движение на хора и автомобили. Трайно неподвижната техника по улици и тротоари, както и такава техника, която затруднява движението, също да се премахнат, ако застрашават здравето и живота на хората.

Управниците по места е необходимо да уведомят населението по подходящ начин, да организират и съблюдават за изпълнението на заповедта в населеното място, което управляват. Вече са връчени десетки предупредителни писма на жители на общината, които трябва да освободят общинските площи, върху които има тяхно имущество.

„Срокът за премахване на дърва за огрев и други предмети от улици и тротоари е една седмица. След това ще се налаг административни наказания. Глобата за такова нарушение е от 50 до 200 лева”, заяви Илхан Карагьозов, който отговаря за изпълнението на кметската заповед в община Сатовча.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини