Полагат нов водопровод на улица „Цар Симеон” в Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Започна работата по следващия етап от реконструкцията на улица „Цар Симеон“ в град Петрич. Ремонтните дейности обхващат участъка от ул. „Рокфелер“ до ул. „Места“. Най-напред се подменя водопроводът, след което ще бъде направено цялостно асфалтиране на уличното платно. Създадена е необходимата временна организация за безопасност на движението.

За цялостния ремонт на ул. „Цар Симеон“ с постановление на Министерски съвет правителството отпусна преди 2 години 1 500 000 лева. Освен че тази улица е част от трасето, използвано основно за преминаване на товарни автомобили над 12,5 т., пътуващи за и от Република Северна Македония, тя е и свързваща пътна отсечка между два от най-големите жилищни квартала в града, където населението е над 10 000 души.

Настилката по цялата дължина на улицата е изключително компрометирана в резултат на интензивния трафик от тежкотоварни автомобили. Водопроводните тръби са етернитови и са на повече от 50 години. Общата площ на ул.“ Цар Симеон“, на която се извършва ремонта, е 19 300 кв. Метра. В момента се прави фрезоване и подготовка на основата, а по-късно ще е асфалтирането. Общо за целия обект се подменят 1622 метра амортизирани етернитови водопроводи. Ще се направи и маркировката – хоризонтална и вертикална. Десетилетия наред по улицата е извършвано само изкърпване на дупките. Подмяната на водопровода ще гарантира, че няма да има бъдещи разкопавания на новия асфалт заради аварирали стари тръби.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини