Детската градина в Самуилово вече има безопасен кът за игра на хлапетата

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Детската градина в петричкото село Самуилово най-сетне, след 30 години чакане, има безопасен и красив детски кът. И това е само началото, защото предстои разширяването на зоната за игри и забавления на малчуганите в най-скоро време. Забавачката е построена преди 30 години – през 1991 година, но до момента в двора й имаше монтирани само няколко пейки.

Липсваха каквито и да е съоръжения за детски игри. Сега вече е поставена красива пързалка, на коята се радват 30-те възпитаници на детската градина. Отдолу пък е залепена ударопогъщаща каучукова настилка, за да няма никаква опасност за здравето на хлапетата, докато играят в своя нов и уютен кът.

Средствата за ремонта на дворното пространство са отпуснати от бюджета на община Петрич.

Следващата стъпка за комфорта и удобството на децата е разширяването на двора, за да има повече пространство, където те да играят и да се забавляват. Има 400 квадратни метра място, което е общинска собственост, но не е облагородено.

Целта на кмета на Самуилово – Кирил Стоянов, е да се осигурят средства този терен да се почисти и превърне в красиво пространство за игра на децата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини