В Банско вече ухае на вкусни гозби, 3 дни кулинарни изкушения, концерти и стари занаяти

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Банскалии се стягат за тридневния празник „Уникално Банско”, който започва утре и ще продължи до понеделник, 6 септември. Банскалии ще посрещнат много гости в града под Тодорка. В курорта вече ухае на вкусни ястия, които се приготвят от най-добрите готвачи в населеното място. Наслада за небцето ще осигурят местните механджии, а в курорта отново ще бъде музикално, весело, интересно и много, много вкусно.

Съюзът на туристическия бизнес, Задругата на банските механджии „Уникално Банско” и Община Банско организират тридневния празник, в който всеки ще намери нещо по вкуса си.

Представяне и продажба на уникални бански ястия ще има утре от 17,00 до 20,00 часа на площад „Никола Вапчаров”. Всеки ще може да опита най-разнообразни и вкусни ястия- суджуци, баница с ориз, баница с локум, кукурини, каркалешки, целуварки, костурета по прашаритски. Забавна кулинария с деца пък ще има по същото време под колоните на читалището в града. Малчуганите ще хапнат здравословна храна с квасен хляб, вита баница и „весели” сандвичи.

Няма да мине денят и без музикални изпълнения. На сцената ще се качат млади самодейни състави, както и специалният гост – певицата Деси Добрева.

Голям концерт-спектакъл ще има на 5 септември под мотото „Една е Пирин! Едни са банскалии!”.

През трите празнични дни ще се правят демонстрации на местни занаяти – дърворезба,  плетене на шушони, работа с вълна, тюфекчийство, грънчарско колело, изработка на сувенири от кожа, на автентични бижута и на гоблени.

На базара в събота, неделя и понеделник пък ще се предлагат местни продукти – картофи, боб, билки, сирене, мед, вино, мезета, подправки, сувенири, книги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини