Започна срещата между Ердоган и Путин

Снимка: Nbox.bg
Снимка: Nbox.bg

Преди минути започна срещата на Реджеп Ердоган и Владимир Путин в Петербург. Двамата трябва да обсъдят икономическо затопляне на отношенията между двете страни, Сирия и войната с тероризма.

Началото на процеса на сближаване бе сложено през юни с едно писмо до Путин, в което Ердоган изрази съжалението си за свалянето на руския боен самолет на турско-сирийската граница на 24 ноември 2015 и поднесе извиненията си на семействата на жертвите. Ледниковият период между Русия и Турция продължи точно седем месеца, за сближаването стигнаха едва шест седмици. 

Посещението идва в много подходящ момент за турския лидер, който е много огорчен от липсата на подкрепа от неговите западни "приятели" след осуетения преврат, посочва АФП. Критикувайки начина, по който Вашингтон и ЕС отговориха на опита за преврат, Ердоган каза тогава, че народът му бил изоставен от Запада.

Срещата ще бъде отразена от 138 журналисти от цял свят.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини