Обвиниха роми, набили и скъсали униформите на полицаи в Сандански

Обвиниха роми, набили и скъсали униформите на полицаи в Сандански

Районна прокуратура – Сандански повдигна обвинения на четирима мъже за извършени от тях хулигански действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и нанасяне на телесни повреди на служители на МВР, ангажирани с охраната на обществения ред.

На 02.08.2016 г., около 22.30 ч., в полицията в Сандански е получен сигнал за възникнал скандал между група лица пред заведение на ул. „Кукуш“ в града. Пристигналите на местопроизшествието служители на реда установили сбиване между участващите в разправата. По време на изпълнение на задълженията си полицаите били нападнати от няколко агресивни лица от групата, които им нанесли удари и разкъсали униформите. Сбиването било прекратено след идването на втория полицейски патрул.

В хода на разследването на инцидента е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани множество свидетели, изискани необходимите справки и документи. С оглед събраните към настоящия момент доказателства са установени извършителите – Н. Илиев (на 23 години), В. Илиев (на 18 години), Н. Христов (24 години) и непълнолетния А. Илиев (на 17 години), всичките от гр. Сандански.

Понастоящем, по искане на Районна прокуратура – Сандански, четиримата са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която може да бъде обжалвана пред Благоевградския окръжен съд.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини