Стотици почетоха паметта на пророчицата Ванга в Рупите

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Горещото време не спря стотици хора да пристигнат денс в местността Рупите, за да почетат 25-годишнината от кончината на пророчицата Ванга. Те посетиха манастирския комплекс „Света Петка”, изграден от ясновидката през 1994 година. Две години по-късно, на 11 август, тя напусна този свят.

Отец Живко отслужи в 11,00 часа панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга до храма. Тук бяха председателят на Фондация „Ванга” Иван Драмов и легенарната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Всички присъстващи опитаха някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб.

„Радващо е, че дойдоха хора от цялата страна, за да уважат паметта и делото на леля Ванга. Тя никога няма да бъде забравена, защото през целия си живот не спря да помага на нуждаещите се”, сподели днес управителят на комплекса Серафим Иванов.

Той разкри, че голямо честване ще има в Рупите за 110-годишнината от рождението на Ванга. Тя е родена на 3 октомври 1911 година в Струмица.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини