130 ентусиасти мерят сили в планинско бягане в парк "Пирин"

Снимка: Илюстративна
Снимка: Илюстративна

Есента отново ще донесе изненади и силни емоции в Банско.

От 22 до 25 септември 2016 година красивият Национален парк „Пирин", който е част от Световното наследство на Юнеско, ще бъде домакин на събитието, което ще постави пред участниците нови предизвикателства в планинското бягане.

Верни на любовта си към екстремното, показателно за която е състезанието XCo Adventure Cup, организаторите XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите.

Трасетата ще бъдат две - с приблизителна дължина 150 км и 70 км, с положителна денивелация 10,700 м и съответно 4,500 м. В подготовката и на двете трасета, участие взе и рекордьорът на Ком-Емине - Кирил Николов-Дизела. Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в град Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чиито брой ще бъде ограничен до 6-8 пункта по дългото трасе.

Регистрацията започна на 10 юни 2016 и продължи до 30 юни 2016 година на официалния сайт на състезанието. Жребият за участниците бъше изтеглен на 04 юли 2016 година. Поради големия интерес, ограничението е 130 състезателя.

"Това ще е най-тежката ултра, която някой е организирал в България! Съветвам всеки желаещ да участва да се подготви много добре, ако иска да завърши", коментира Кирил Николов-Дизела.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини