Отмениха глоба на тираджия, опитал да пробие зимната блокада на Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Районният съд отмени две глоби за общо 350 лева на полски шофьор, причинил катастрофа край ГКПП-Кулата. Причината – не му е осигурен преводач, с което са нарушени правата му. Чужденецът ударил паркирал камион на граничния пункт и вместо да изчака органите на реда, продължил пътя си.

Наказателното постановление срещу М. С. е издадено от началника на РУ на МВР-Петрич. Наложена му е не само парична санкция, но е лишен и от право да управлява МПС за срок от 3 месеца.

Чужденецът пътувал на 19 февруари тази година по автомагистрала „Струма” в посока границата с Гърция. По това време границата е блокирана от гръцки фермери, а контраблокада има от българска страна от тираджии и превозвачи. Полякът управлявал влекач с полуремарке. Опитал да заобиколи спрял тир „Волво” с прикачено към него полуремарке, но ударил паркиралия камион. Не спрял, а продължил, но бързо след това е спрян от пътни полицаи. В жалбата си до съда водачът твърди, че са допуснати съществени процесуални нарушения, като не е спазен срокът за възражения по наложения му административен акт и не му е осигурен преводач на родния му език, тъй като не знае български език. Актът му е съставен от полицейски служители на 20 февруари. И двамата полицаи, свидетели по делото, не отричат, че на жалбоподателя не е назначен преводач, както и че не могат да гарантират дали е разбрал всичко казано от тях.

Наказателното постановление пък е издадено, без да се даде законния 3-дневен срок на потърпевшия за писмено възражение. Затова магистратите отмениха изцяло наказателното постановление като незаконосъобразно. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Благоевград в 14-дневен срок.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини