Проект учи неправителствени организации на визуална комуникация и идентичност

Проект учи неправителствени организации на визуална комуникация и идентичност

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”-Разлог представи резултатите до момента по проект „Визуална комуникация и идентичност” (ВИК), който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Това стана днес на пресконференция в Народно читалище „Никола Вапцаров” в Благоевград. Целта на проекта е да се подобри капацитетът и устойчивостта на гражданския сектор, в това число и на гражданските организации. Постигнатият резултат е създадена мрежа от дигитално ограмотени служители, способни да създадат атрактивни продукти, които популяризират дейността на НПО сектора. Изпълнението на проекта ще допринесе до голяма степен за представянето на неправителствените организации у нас. Дейностите са планирани така, че всяка стъпка се изпълнява в различен град в България. Това дава възможност да се достигне до най-крайните кътчета на страната и да се включат организации, които изпитват географски и икономически проблеми. Проектът е насочен към изграждане на визуална култура и комуникация. Продуктите и резултатите се споделят в онлайн пространството и  са достъпни за всички потребители на платформата на проекта www.vic.ngo.

Проведена е информационна кампания на територията на шестте целеви региона на България: Северозапад, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Целта е да се информират повече активни организации на гражданското общество в цялата страна, така че те да се запознаят с целите на проекта.

Проведени са две обучения: едното на тема „Създаване на дизайн и визуална комуникация“ и второто на тема „Дигитален маркетинг на НПО“. В обученията се включиха организации, които работят от дълги години в гражданския сектор и които имаха нужда да чуят свежи идеи и да се запознаят с новите тенденции в сферата на визуалната идентичност. Лекторите на обученията бяха подготвили много интересна програма, съчетаваща нови знания и изпълнение на практически задачи.

Предстои и трето обучение на тема „Изработване на кратко видео“. Ще бъдат организирани и три еднодневни пътуващи семинари в градовете Стара Загора, Трявна и Пловдив, за да се представят добрите практики и резултатите, постигнати по проекта.

„Основният проблем, който този проект ще реши, е липсата на информация сред гражданското общество за добрите практики и постигнатите резултати от неправителствените организации. Това е следствие на липсата на дигитална култура сред гражданския сектор. Най-използваното средство за разпространяване на информация са флаери и постове във фейсбук. Но в ерата на технологиите този начин на поднасяне на информация е безинтересен и не стига до съответните ползватели. Гражданският сектор у нас постига огромни резултати в редица сфери и е жалко колко малко хора имат информация за тях. Но не защото такава липсва, а защото е поднесена по старомоден и отживял начин, който не отговаря на нуждите на новото дигитално поколение, което е свързано със своите смартфони, преносими компютри и таблети”, каза на пресконференцията Костадинка Тодорова, ръководител на проекта.   

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини