Бракониери убиха сръндак, при гонка с горските зарязаха джипа си и офейкаха

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

След незаконен лов и убит сръндак бракониери успяха да се измъкнат от преследването на горски служители на Държавно ловно стопанство „Арамлиец”. Сигнал, че в района обикаля сив джип „Мерцедес” с въоръжени лица в него, е подаден на 11 юли към 19,30 часа.

На място веднага е изпратен екип от териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие, който към 21.10 часа чува изстрели в местността Острия камък. Съвместно със служители на съседното „ДГС Панагюрище” и с подкрепата на ловната дружина от с. Поибрене периметърът веднага е отцепен. Към 21.20 часа автомобилът, който малко по-рано е заснет и от камери за наблюдение на ДЛС-Арамлиец, е забелязан спрял в местността.

Горските служители от двете стопанства предприемат действия по задържането на джипа, но водачът отказва да спре и насочва колата в посока махала Кайряка, към асфалтовия път от с. Поибрене към село Петрич. Малко преди да стигнат до него, автомобилът е изоставен и бракониерите успяват да избягат. В близост до изоставената кола е намерен убит сръндак, завит в найлонов чувал, както и калъф от пушка и боен фар. Случаят е предаден на полицията, води се досъдебно производство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини