С игри обучават жители на община Струмяни как да действат при пожари и наводнения

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Община Струмяни продължава изпълнението на проект „Прилагане на мерки за защита от наводнения в общините Конче и Струмяни“. Специално създадена игра се проведе днес в залата на Народно читалище „Братя Миладинови-1936“ в село Микрево. Тя е част от кампанията за повишаване на осведомеността на населението за предотвратяване и управление на риска и адаптиране и смекчаване на последиците от изменението на климата в общините Конче /Северна Македония/ и Струмяни.

В настолната игра Riverland взеха участие учители, ученици, граждани и и доброволци от община Струмяни, подпомогнати от обществените възпитатели. Те бяха разделени на отбори, преминаха през много препятствия, разиграни под формата на игра - пожари, наводнения, земетресения, свлачища и други природни катаклизми, като заданието бе екипно да преодоляват и да се справят с последствията от възникналите природни катастрофи и аварии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини