Банско отбеляза 24 май с празничен концерт и с много детски усмивки

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Най-светлият и обичан ден в празничния български календар - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, събра на централния площад в Банско деца, ученици, учители и родители.

„24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето значимо място в историята на Европа. 24 май е символ на българското достойнство, традиция и духовност“, заяви в приветствието си заместник-кметът Стойчо Баненски. Той подчерта ролята на възрожденците и просветителите от Банско и дълга на съвременните банскалии свято да почитат, развиват и обогатяват наследеното от предците.

Преди празничния концерт на сцената на площада, бяха връчени грамоти на ученици от всички училища в община Банско за отлични резултати в образованието и успешно представяне на областни и национални конкурси, олимпиади и състезания, в областта на науката през учебната 2020/2021 година, както и на учители и културни дейци със значителен принос в книжовно – образователното дело и духовния напредък на община Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини