Българите влизат нонстоп през два пункта - Кулата и Капитан Петко войвода, в Гърция

Българите влизат нонстоп през два пункта - Кулата и Капитан Петко войвода, в Гърция
Снимка:iStock

Гръцките власти взеха решение за отваряне на ГКПП „Капитан Петко Войвода-Орменион“ за пътнически превоз, съобщиха от външно министерство.

Граничният пункт ще работи 24 часа в денонощието. Същото важи и за ГКПП „Кулата-Промахон“, който досега не пропускаше пътници в часовия диапазон между 23:00 и 7:00 часа.

По информация на българското посолство в Атина и генералното консулство в Солун при планиране на пътуване до Гърция гражданите следва да отчитат забраната за движение в страната, която към момента е в интервала от 00:30 до 5:00 часа. От днес ГКПП „Маказа-Нимфея“ е отворен само за лекотоварни автомобили до 3,5 т.
 
Също така българските граждани, преболедували COVID-19, могат да влизат в Гърция със свидетелство за придобити антитела вследствие на прекарана коронавирусна инфекция - при условие че са изминали най-малко два месеца след края на заболяването и не повече от девет месеца от него.
Документът трябва да бъде издаден на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език от оторизиран здравен орган или сертифицирана лаборатория.

В сила остават и възможностите за влизане в страната при представяне  на негативен  PCR тест, направен не по-рано от 72 часа, както и сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19 на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, свидетелстващ, че са изминали поне 14 дни от завършването на ваксинацията. Сертификатът трябва да включва имената на ваксинирания, както и видът и броят на дозите на ваксината.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини