Цветно време в събота – слънце, дъжд и гръмотевици

Цветно време в събота – слънце, дъжд и гръмотевици

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици; има условия и за градушки. На повече места, по-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Западна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но преди и по време на гръмотевични бури ще се усилва и променя посоката си. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието – под 20°.

Над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни и по-продължителни, валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини