ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП и е готово за нови избори

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП и е готово за нови избори

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП, каза днес на брифинг лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Движението би подкрепило кабинет на новите партии, ако той има ясни цели, но дори и в този случай, няма да влезе в него. Сред целите можели да бъдат план за справяне с епидемията от COVID-19, както и планът на ДПС за възстановяване на страната.

"Ако новите партии в парламента не успеят да направят кабинет, ДПС е готово за предсрочни избори", допълни Карадайъ.

ДПС постигна много добър резултат на тези избори, като е единствената партия от последно народно събрание която увеличи своя резултат. Това е мнението на Централното оперативно бюро на движението. "За разлика от ГЕРБ и БСП, загубили 20 и съответно 27 депутата, ДПС ги увеличава с 4", каза лидерът на партията Мустафа Карадйъ. Той допълни, че с гласуването си българите са показали желание за промяна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини