Удължават епидемичната обстановка в страната до края на май?

Ангел Кунчев
Ангел Кунчев

Пречупихме линията, започва лек спад, но не може да се каже, че сме се справили. Може и през месец май в страната да има извънредна епидемична обстановка. Трябва обаче да има отговорни парламент и правителство, които да вземат тези решения. Аз съм го предложил, но трябва да бъде обсъдено и прието от Министерския съвет.

Това каза по БНТ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той подчерта, че е напълно възможно удължаването на извънредната епидемична обстановка. Според него отхлабването на мерките е приемлив риск, но трябва да се спазват правилата.

Тръгнат ли нагоре болните от коронавирус, ще бъдат върнати по-строгите мерки. „Рано е да се успокоим. Основен проблем ще са не доставките на ваксини, а достигането на 70% покритие с ваксините. Успокоят ли се хората, няма да достигнем този процент и ще сме зависими от вируса”, предупреди Кунчев.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини