Любен Милев и Богдан Боцев в оспорвана битка за депутатско място

Любен Милев и Богдан Боцев в оспорвана битка за депутатско място
Снимка: Пресцентър

Въпреки слабия резултат на „БСП за България” не само в цялата страна, но и в Пиринско, не се изключва възможността партията да спечели два мандата в Благоевградска област. Единият сигурен за следващото Народно събрание е водачът на листата професор Георги Михайлов. За него при обработени 48% СИК протоколи в РИК преференциите са 603.

Но това не е от значение за водача на листата, както е за другите кандидати. При втори мандат ще се гледат и преференциите. Засега напред в тази класация е председателят на БСП-Благоевград – Любен Милев, който има 1608 преференции. Все още обаче не са качени резултатите от СИК в община Гоце Делчев, където се очаква да има поне 1500 преференции за Богдан Боцев, който досега бе депутат.

В момента за него има 216 преференции. Очаква се той и Милев да са рамо до рамо до финалната права, много трудно е да се прогнозира кой ще спечели повече преференции и ще успее да стане депутат. Разбира се, това ще стане възможно само при положение, че „БСП за България” спечели втори мандат в Пиринско.  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини