Интрига до последно с преференциите в ГЕРБ. Вижте кои имат шанс да станат депутати

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Най-ожесточена е битката за преференции в коалиция „ГЕРБ-СДС” в Пиринския край. Фаворит номер 1, без никаква конкуренция, е кандидат-депутатът с един мандат зад гърба си – Стефан Апостолов от Симитли, който при 48% обработени СИК протоколи има почти 8000 преференции. След него обаче ври и кипи, като за влизане в парламента благодарение на преференции се борят петима кандидати.

Засега най-много гласове е събрал бизнесменът Димитър Урдев от Благоевград, който участва в листата от Гражданската квота. Той е бивш дългогодишен общински съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, чието попадане в листата бе изненада дори за актива на ГЕРБ. Към момента показва силен резултат и очевидно е разчитал на подкрепа от по-широк кръг партии и хора. Урдев реално не бе включен в медийната кампания на депутатската листа, както и другите трима кандидат-депутати от Благоевград – Ивайло Златанов, Илиян Георгиев и Йордан Андонов. Очевидно е, че по някакъв начин посланията на бившия общински съветник са стигнали до много хора.

След него се нарежда при тези междинни резултати Александър Мацурев от Банско с 2290 гласа. Явно за него подкрепа идва и от други общини. Във врата му диша колегата му от Петрич - Георги Динев, който има 2281 преференции. Надеждата на благоевградския актив на ГЕРБ да има свой представител в НС – Илиян Георгиев, прави силен резултат, но не се знае дали това ще му стигне за влизане в парламента. Той е получил 2061 гласа. Златанов е с 1606 преференции. Стоян Стоев от Сандански, който води много силна кампания, е с по-малко от 1000 преференции – 852.  Водачът на листата Росен Желязков е с 1468 преференции. Интригата остава и по отношение на мандатите на ГЕРБ в Пиринско – 4 или 5.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини