Цените на храните в Благоевград вървят нагоре, олиото гони 4 лева

Цените на храните в Благоевград вървят нагоре, олиото гони 4 лева

Хранителните стоки в Благоевград драстично поскъпват. В навечерието на парламентарните избори и по време на третия локдаун почти всичко е с увеличени цени, без нито едно аргументирано експертно обяснение за тая тенденция. А тя започна още преди месец-два с вдигането на цените на горивата, които вече са с 15 процента нагоре.

Необяснимо е шоковото увеличение на олиото, което дори в хипермаркети, където би трябвало да е по-евтино, удари 4 лева за литър. Каква е причината за този скок - никой не обяснява. Факт е обаче, че доскоро олиото се търгуваше на цени между 2,50 и 3 лева за литър. Сега този продукте почти невъзможно да се намери за под 3 лева за литър.

Захарта също върви нагоре. Допреди три месеца тя се продаваше за 1,30 лева, а сега надхвърля 1,50 лева, което е увеличение с почти 20 процента.

Всичко това се случва на фона на поредно затваряне на редица бизнеси заради Ковид-19. Това неминуемо води до безработица, ниски доходи и неизвестност за утрешния ден за хиляди българи. А най-лошото е, че това ще се случи и с останалите стоки от първа необходимост. 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини