Две проверки не откриха лекарска грешка при смъртта на бременна жена в МБАЛ-Благоевград

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Двете назначени проверки в МБАЛ-Благоевград заради смъртта на бременна жена не откриха лекарска грешка при приема, лечението и обгрижването на пациентката. Първата от тях бе наредена от болничния директор д-р Огнян Митев, а втората я извърши Медицински надзор по разпореждане на Министерството на здравеопазването.

„Сигурен бях, че няма допусната неточност от колегите при лечението на бременната жена от разложкото село Долно Драглище, която почина от COVID-19 след няколкодневен престой в реанимацията. От Медицински надзор нямат никакви забележки или предписания към дейността ни в този случай. Не са установени никакви пропуски. Това е резултатът и от вътрешната проверка в нашата болница”, заяви днес д-р Огнян Митев.

 Няма данни близки на починалата жена да са карани да й купуват и носят лекарства, докато тя е била в реанимацията, както твърдеше дядото на починалата.

Убеден съм, че е направено всичко от колегите за починалата бременна жена. Тя е била под непрекъснато лекарско наблюдение, но за съжаление е издъхнала”, каза още д-р  Митев.

Стана ясно, че бременната жена се е лекувала сама няколко дни вкъщи. 42-годишната пациентка е приета в болницата в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Това е била втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини