Мая Манолова: Имаме план - по 2 депутатски заплати на малка фирма и по 2800 лв. на домакинство

Мая Манолова, снимка: Стопкадър-БНТ
Мая Манолова, снимка: Стопкадър-БНТ

Ние предлагаме план с 1,2 млрд. лв. за подкрепа за микрофирмите и домакинствата, който включва по една депутатска заплата за засегнатите от пандемията малки фирми, за стартиращите фирми - по две депутатски заплати и по 2800 лв. подкрепа за домакинство. 

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!" в сутрешния блок по БНТ днес. 

Ще създадем Комисия по ревизията на управлението на Борисов, на всички големи сделки и обществени поръчки и ще вземем привилегиите на депутатите и министрите. За начало ще ги свалим от служебните автомобили, допълни още тя. 

Манолова показа в студиото списък на ГЕРБ с лица за ваксиниране през април. 

Хората питат къде са ваксините, защо няма ваксинационни центрове и защо трябва да имаш връзки, за да получиш ваксина. Защо партийните централи имат ваксини, а личните лекари – не?, коментира тя. По думите й това не е списък за ваксиниране на членове на секционни комисии, защото е за април, когато няма да има секционни комисии, тъй като изборите ще са минали и че става дума за ваксинация с връзки, организирана от ГЕРБ. 

Според нея ГЕРБ и Бойко Борисов дирижират кризата така, че пикът на заболеваемост да е около изборите, за да се изплашат хората и да не излязат да гласуват. Манолова разказа за посещение на Борисов в Кюстендил, при което са докарани и линейки с ваксини. Тогава председателят на Лекарския съюз в Кюстендил се възмути и написа отворено писмо до здравния министър, защото същевременно при личните лекари няма ваксини, заяви Мая Манолова. 

Цялото „управление на кризата" е Борисов да говори колко е опасно гласуването в пандемия. Важно е да отговорим на тази наглост, при която гласовете на хората са по-важни от страданието, фалитите на фирмите и човешките животи, категорична бе тя и посочи, че най-евтините ваксини, поръчани от Борисов, излязоха най-скъпо – България е с най-много починали и с най-много фалирали фирми, докато в съседна Румъния ваксини има и кризата се владее. 

По думите на Манолова „Изправи се! Мутри вън!" заедно с другите демократични субекти като „Има такъв народ" и „Демократична България", ще направят мнозинство в следващия парламент за подкрепа на домакинствата и малкия бизнес, за което могат да се отделят минимум 1,2 млрд. лв. 

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини