Димитър Делчев: Борисов трябва да бъде изолиран с ДПС в ъгъла на парламентарната зала

Снимка: Стопкадър, БНТ
Снимка: Стопкадър, БНТ

Борисов трябва да бъде изолиран заедно с ДПС в ъгъла на залата на следващото Народно събрание. За да премахнем корупционния им модел на управление, тези две партии не трябва да са във властта.

 

Това каза в „Денят започва" по БНТ Димитър Делчев, водач на листата за Благоевград на „Изправи се! Мутри вън!" с номер 18 в бюлетината.

 

Правителството отговаря на епидемичната криза, както Борисов отговаря на кюлчетата и пачките в нощното му шкафче – със снишаване. В Благоевград и Гоце Делчев леглата за COVID болни са запълнени над 90%. Същото е и в цялата страна. До дни отново ще има болни по стълбите пред болниците или чакащи в линейките. Три вълни на епидемията не бяха достатъчни, за да се справим с пълния хаос в противоепидемичните мерки.

 

България е последна по темп на ваксиниране в ЕС, защото ваксините бяха купени непрозрачно, заради лобистки интереси. Можехме да сме като Израел, които безпроблемно се справят с третата вълна, защото близо 50% от хората се ваксинираха доброволно. Вместо това още дълго време ще ни отварят и затварят, което ще докара хората и бизнеса на ръба на оцеляването.

 

Една от спешните мерки на „Изправи се! Мутри вън!" в подкрепа на хората и бизнеса е въвеждането на електронна лична карта. Когато снабдим всеки с такава, ще прекратим чакането по гишета и безсмисленото разнасяне на хартии по цялата държава. Време е да се направи ревизия на милионите, потънали в неслучващо се електронно управление. Ако разполагахме с електронни лични документи над 2 мил. и половина български граждани можеха да гласуват, вместо да бъдат отритнати от изборния процес. Управляващите не искат вота на българите от чужбина, защото за тях този вот е непредвидим. 

 

Протестиращите граждани могат да разчитат на обединението Изправи се! Мутри вън!, че като активни участници в протестите ще действаме за изпълнението на техните искания. В наше лице протестите имат  доверен партньор и в новия парламент  ще бъдем представители на  хората, които искат модерна държава, държава с правов ред и най-вече главен прокурор, който спазва закона и преследва лошите.

 

Коалицията Изправи се! Мутри вън! е с номер 18 в интегралната бюлетина.   

 

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини