Увеличиха ковид леглата в МБАЛ-Гоце Делчев на 86, всички са заети

МБАЛ
МБАЛ "Иван Скендеров"

Кризата за ковид легла в МБАЛ „Иван Скендеров” в град Гоце Делчев продължава. Макар че миналата седмица спешно ортопедично отделение се превърна в отделение за болни от коронавирус. И леглата бяха увеличени с 22 по решение на Регионалната здравна инспекция-Благоевград.

„В момента няма нито едно свободно легло и в четирите ни ковид отделения – детско, инфекциозно, неврологично, ортопедично.Имаме и трима пациенти в реанимация с COVID-19, но те не са на апаратна вентилация. Надявам се, че днес ще изпишем няколко души, за да освободим легла и да можем да приемем нови болни с ковид”, каза тази сутрин зам.-управителят на болницата в Гоце Делчев – д-р Ангел Тонгов.

Той разкри, че миналата седмица били принудени да препращат пациенти към болницата в Благоевград заради липса на свободни легла в гоцеделчевската лечебница. Проблемът е, че капацитетът от ковид легла във всички болници в Благоевградска област е почти запълнен и все по-трудно се намират места. „Дано успеем да ограничим заразата, за да може здравната ни система да издържи. В противен случай ще бъде много тежко и за нас, медиците, и за болните от коронавирус”, каза още д-р Тонгов.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини