1000 дка стърнища изгоряха в Петричко, пожарът е овладян

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

1000 декара стърнища горят в Петричко. Стихията тръгна днес преди обяд край петричкото село Марикостиново. Фронтът на пожара бързо се разрасна заради силния вятър в посока село Марино поле.

На място са три екипа огнеборци от Петрич и един от Сандански, в борба с пламъците се включиха и горски служители, доброволци от близките населени места, както и цялата налична техника на община Петрич.

Преди час огънят е локализиран, но периодично се разгарят различни огнища заради вятъра.

„Ще останат дежурни наши служители, за да следят за възпламеняването на нови огнища. Изгорели са само сухи треви и храсти, няма засегнати насаждения на земеделски стопани”, заяви шефът на РД ПБЗН в Благоевград Георги Пармаков.

През деня пожарът е доближил месопреработвателно предприятие и хотелски комплекс, но не е имало пряка опасност за тях.

Огънят вече е страничен, няма опасност за хората.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини