Ето кои са първите в листата на БСП в Пиринско: Георги Михайлов, Емил Колевичин, Младен Тимчев, Богдан Боцев, Любен Милев

Ето кои са първите в листата на БСП в Пиринско: Георги Михайлов, Емил Колевичин, Младен Тимчев, Богдан Боцев, Любен Милев

Преди броени минути станаха ясни първите шестима в листата на БСП в Пиринско за парламентарните избори, които са на 4-ти април. Водачът стана ясен преди дни, това е профеор д-р Георги Михайлов. На второ място е Емил Колевичин, председател на социалистите в община Разлог, трети е Младен Тимчев, лидер на „червените” в община Сандански. Пети е досегашният депутат от Гоце Делчев – Богдан Боцев, а на шесто място е председателят на БСП-Благоевград – Любен Милев. Четвъртото място в листата е за коалиционен партньор. Ето как са подредени останалите кандидат-депутати на БСП в Пиринския край:

7. Максим Илиев от Петрич

8. Ина Бойчева от Хаджидимово

9. Димитър Юнчов от Банско

10. Александър Сливков от Струмяни

11. Милко Сиркьов от Сатовча

12. Гражданска квота

13. Исмет Ходжов от Гърмен

14. Гражданска квота.

15. Георги Мишев от Гоце Делчев

16. Владимир Баряков от Банско

17. Пламен Ботев от Разлог

18. Лъчезар Кобуров от Петрич

20. Гражданска квота

21. Славчо Попов от Разлог

22. Костадин Харисков от Гоце Делчев.

Очаква се до няколко дни листата да бъда попълнена окончателно с кандидатите за народни представители от гражданската квота и коалиционните партньори, за да с утвърди от Националния съвет на БСП.

„Гласуваха общо 29 души, тъй като част от делегатите отказаха да го направят в последния момент. Всичко е легитимно, тъй като общо делегатите в Областния съвет са 50. Спазени са правилата на тайния избор. Комисията пък бе определена от делегатите. Ако има недоволни, могат да се жалват на Общопартийната контролна комисия”, заяви областният лидер на БСП в Благоевградска област – Валери Сарандев, който преди четири дни бе преизбран на поста за втори управленски мандат.

8 председатели на общински организации и делегатите от тях отказаха да участват в реденето на листата. Те твърдят, че са променени правилата за реденето на листата. „Досега се вземаха предвид не само гласовете, които те одобряват, но и тези, които не те одобряват. Например – един те е поставил първи, но друг те е поставил 15-и. Взема се нещо средно и отиваш на 7-8 място. А сега, без нашето съгласие, ръководството на партията в Гоце Делчев реши да се вземат предвид само тези гласове, които те поставят на предните места”, споделиха част от недоволните. Не са гласували за реденето на листата лидерите на партията в общините Благоевград, Струмяни, Кресна, Петрич, Симитли, Якоруда, Белица и Банско, както и делегатите от тези общини.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини