Ден на отворените врати онлайн в АУБ

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Американският университет в България (АУБ)  за втори път ще проведе Деня на отворените врати (Open House) изцяло онлайн. Датата е 6 февруари (събота), а за да се включат във виртуалната обиколка, отворените лекции и срещите със студенти и възпитаници на университета, единственото, което трябва да направят кандидат-студентите, е да се регистрират.   

Традиционно в Деня на отворените врати на висшето училище, младежите и техните родители могат да се запознаят отблизо с образователната система “liberal arts” и академичните програми на университета,  да участват в интересни лекции на преподаватели, както и да научат от първо лице какво представлява животът в АУБ, като се срещнат със студенти и възпитаницина университета. Всичко това този февруари ще се случи виртуално, за да се гарантира здравето и безопасността на участниците в събитието.

Тази година специален гост на Деня на отворените врати е Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза.

Стефан е възпитаник на АУБ – випуск 95, учил е в един от най-престижните университети в света - Корнел, има успешна кариера във финансовата сфера и е вторият българин, преплувал Ламанаша. Разговорът с него наистина обещава да е изключително интересен!

Стефан и Максим обвързаха своето приключение с благородна кауза – да привлекат общественото внимание към темата за донорството и трансплантацията на органи в България. За страната това е първата океанска гребна експедиция и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка в сезона на ураганите, а Макс официално бе записан като най-младия гребец в света прекосил Атлантическия океан според регистъра на океанските гребни експедиции Ocean Rowing Society.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини