Банковият кредит за ремонт на 11 улици се отлага

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинските съветници стопираха, поне засега, намерението на Общинска администрация да изтегли кредит от 5 милиона лева за асфалтиране на 11 улици в Благоевград, чиито жители от години чакат решение на инфраструктурния проблем. Местният парламент извади точката от дневния ред и така на практика отложи дебатирането на казуса. 

Заместник-кметът по финансите Ясен Попвасилев определи поведението на съветниците като неразумно и неправилно. Той напомни, че това е сред най-спешните за решаване инфраструктурни проблеми на областния център и затова общинското ръководство иска да изегли банков кредит. Той ще е с две години гратисен период и ще се изплаща по 23 000 лева месечно.

"Който и да е кметът няма да му е трудно са погаси такъв дълг. По-добре лошо решение, вместо поредно отлагане на проблема", подчерта Попвасилев.

Думата взе и управителят на ВиК ЕООД инж. Росица Димитрова, която припомни, че още на общественото обсъждане дали да се тегли кредит, е предложила на кметското ръководство да включи част от тези улици в Инвестиционната програма на дружеството. Тя подчерта, че е готова за диалог с общинската администрация, за да не се налага да се тегли толкова голям кредит, който да тежи на благоевградчани.

Общинската съветничка от БСП Гергана Янчева пък бе категорична, че писмено предложение от страна на ВиК за включване на част от улиците в Инвестиционната програма не е правено. "Това са устни ангажименти и изказването на Росица Димитрова е част от започналата предизборна кампания", увери Янчева.

Кметът Румен Томов напусна залата на заседанието, след като председателят на ОбС Андон Тодоров не му даде думата, за да защити идеята на дългосрочния заем.

Дали и кога ще бъдат асфалтирани въпросните 11 улици - засега не е ясно. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини