Туристическият бизнес в Банско подкрепи протеста на ресторантьорите

Туристическият бизнес в Банско подкрепи протеста на ресторантьорите
Снимка: Пресцентър

Съюза на туристическия бизнес и Задругата на банските механджии "Уникално Банско" подкрепиха протеста на ресторантьорите. Те излязоха с обща позиция, която нарекоха  "Декларация за подкрепа" за засегнатите от наложените ограничителни мерки бизнеси в сферата на обслужването в региона. В позицията си те напомнят, че винаги са подкрепяли здравните власти във всички действия за опазване живота и здравето на хората и предотвратяване разпространението на COVID-19, но в създалата се ситуация нито работещите, нито неработещите се чувстват нормално. 

В създалата се ситуация обектите на територията на община Банско са изключително засегнати, и настояват за спешни мерки в подкрепа на бизнеса.
Липсата на предсказуемост създава огромно напрежение и сред персонала и сред собствениците на обекти, и има остра нужда от създаване на антикризисен план с бързи компесаторни плащания насочени към заетите в бранша, за да се избегнат фалитите. 

Собственици на кафета и барове в Банско изразяват подкрепа за членовете на Сдруженията на заведенията в България. Днес те също ще се включат в обявения национален протест в столицата.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини