Опасен вятър днес, до обяд ще вали, но остава топло

Опасен вятър днес, до обяд ще вали, но остава топло

Опасен вятър ще духа днес. Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за 25 януари. В сутрешните часове в районите в близост до Стара планина ще духа силен южен вятър с пориви до 24-25 m/s. Преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд. След обяд от запад валежите ще спират, най-късно в източните райони. Облачността временно ще намалее. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и силен вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще е все още сравнително топло, преобладаващите максимални температури ще са между 8° и 13°.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат, облачността ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

На Черноморието ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е предимно силен от юг, след обяд за кратко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини